Ana içeriğe atla

Cilt Bakımı-Cildi bozan hatalar

Cilt Bakımı-Cildi bozan hatalar
Cilt Bakımı-Cildi bozan hatalar
Merhaba
Bugün hepimizin günlük hayatta yaptığı bazı cildi bozan hatalar mevcut. Bunlar nelermiş bakalım.


Cilt bakım rutini değişmediği halde cildiniz aniden bozuldu mu? Ya da çok para verip aldığınız ürünlerden sonra cilt rahatsızlıkları mı yaşamaya başladınız. Masum sandığınız bazı alışkanlıklar cildinizi bozabilir.


Her gün cildinize peeling yapıp cildinizi çok temizlediğini ve bakımlı olduğunu mu düşünüyorsunuz. Aksine her gün sert granürlü ürünlerle yapılan peeling cildi bir hayli yorar ve bozar. Haftada bir veya iki peeling yapıp ciltteki ölü derilerden kurtulabilirsiniz. Her gün makyaj yapıyorsanız da mutlaka arada yapmamak lazım ki cilt dinlensin ve nefes alsın.

Her akşam yatarken cildinizi temizleseniz dahi sabah uyandığınızda mutlaka yüzünüzü soğuk su ile yıkayıp gözeneklerde biriken kiri, yağı cildinizden atmalısınız.

Yüzünüze değen, kulaklıklar, telefonlar sık sık dezenfekte edilmeli, yastık kılıfları da sık sık yıkanmalı.

Düzenli uyku uyumayan kişi yüzünden belli olur. Güzellik uykusu dediğimiz şeyi atlamamalı düzenli şekilde uyuyup uykumuzu mutlaka almalıyız ki cildimiz daha genç kalsın ve enerjik olsun.

Dengeli beslenmeyen örneğin şekerli ve hamurlu gıdalar tüketenlerin kan şekeri hızla yükselerek akneye sebep olan hormonları tetikliyor. Bu yüzden dengeli ve sağlıklı beslenmek şart. 

Bütün bu yazdıklarım cildi bozan hatalar olduğundan dikkat etmek gerekiyor. Makyaj fırçaları vs. sık sık temizlenmeli. Cildimizi iyi tanımalı ona göre hareket etmeliyiz. Başkasına iyi gelen bize iyi gelmeyebilir. Bu sebeple kullanacağımız her ürünün cildimize uygun olmasına dikkat etmek gerekir.

Ala'dan mutluluklar.
KaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydetKaydet

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüyolar: Sarışın ve buğday tenlilere yakışan eşarp ve şallar

Tesettür giyim salaş, pileli, robalı elbise modelleri

Tüyolar: Esmerlere yakışan şal ve eşarplar